ایمپلنت و کاشت دندان برای بیماران دیابتی
ایمپلنت و کاشت دندان برای بیماران دیابتی یکی از مهمترین دغدغههایی است که همواره برای این بیماران مطرح است. آنها حق دارند نگران باشند، زیرا دیابت یکی از بیماریهایی است که در آن روند درمان و ترمیم زخمها به کندی و آهستگی رخ میدهد. مسلماً ایمپلنت و کاشت دندان یکی از مهمترین اموری است که بر روی دندان انجام میشود و بیماری دیابت ممکن است در روند ترمیم و درمان آن اختلالاتی ایجاد کند. با ما در این مقاله همراه باشید تا ببینیم آیا ایمپلنت برای بیماران دیابتی مفید است؟ روند درمان آن چقدر طول میکشد و مضرات این روش درمانی برای دیابتیها چیست؟
آیا ایمپلنت برای بیماران دیابتی توسط پزشکان پیشنهاد میشود؟
دیابت یکی از بیماریهایی است که بر روی قسمتهای مختلف جسم انسان تاثیر میگذارد و دندانها و لثه نیز کاملاً تحت تاثیر این بیماری قرار دارند. به همین سبب است که در زمینه کاشت دندان برای بیماران دیابتی، همواره بحثهای متعددی وجود دارد. برخی از پزشکان و دندانپزشکان این شیوه را پیشنهاد نمیکنند و از نظر برخی دیگر ایمپلنت برای بیماران دیابتی ضرری ندارد.اما در 97 % مواردی که مبتلا به دیابت عمل ایمپلنت با موفقیت روبرو بوده است که توانایی پزشک یکی از عوامل موفقیت در ایمپلنت است بیمار نیز باید مراقبت های لازمه را بعد از ایمپلنت داشته باشد.
عواملی که بر روی ایمپلنت برای افراد دیابتی موثرند
به غیر از مواردی که تاکنون به آنها اشاره کردیم، عوامل مختلفی نیز وجود دارند که میتوانند بر روی ایمپلنت برای بیماران دیابتی موثر باشند. به عنوان مثال بیمارانی که به خوبی رژیم غذایی خود را رعایت کرده و از مواد غذایی سالم استفاده میکنند و به صورت مرتب برای کنترل بیماری دیابت خود به پزشک مراجعه مینمایند، بیش از سایر افرادی که دیابت کنترل نشده دارند، میتوانند به موفقیت ایمپلنت و کاشت دندان خود امیدوار باشند. از جمله موارد دیگری که بر روی ایمپلنت و کاشت دندان برای بیماران دیابتی موثر هستند، افرادی که سیگار و الکل مصرف میکنند در طول مدت درمان باید از این عوامل دوری کنند و هم چنین بهداشت دهان و دندان خود را با کشیدن نخ دندان رعایت کنند.
معمولاً کسانی که به بیماری دیابت نوع دو مبتلا هستند، گزینههای بهتری برای انجام ایمپلنت و کاشت دندان به شمار میروند، زیرا این نوع دیابت کنترل شده است و میتوان امیدوار بود که بر روی حراجی استخوان فک و لثه، تاثیر منفی نگذارد. هر چند پزشکان با بررسیهای متعدد به این نکته پی میبرند که روند بهبود زخمها در بدن یک بیمار دیابتی چگونه است و در نهایت به آنها خواهند گفت که آیا کاندید مناسبی برای کاشت دندان هستند یا باید از این کار صرف نظر کنند.
سخن پایانی
خوشبختانه این روزها علم پزشکی با پیشرفتهای فراوانی روبرو شده است. کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، بیش از هر زمان دیگری میتوانند از داروها و روشهای درمانی مناسب برای کنترل بیماری خود استفاده نموده و مانند سایر افراد جامعه از یک زندگی سالم برخوردار باشند. همچنین علم دندانپزشکی نیز با پیشرفتهای گستردهای مواجه بوده و ما این روزها شاهد ابداع روشهای درمانی هستیم که حتی امکان ایمپلنت و کاشت دندان برای بیماران دیابتی را فراهم نموده است.
این روزها دندانپزشکان حاذق و با تجربهای وجود دارند که با بررسیهای دقیق و انجام آزمایشات گوناگون، به شما میگویند که آیا اقدام به کاشت دندان نمایید یا خیر؟ البته ناگفته نماند که آمادگی جسمی بیمار و میزان سلامتی عمومی او، دو فاکتور مهمی هستند که در این زمینه نقش تعیین کنندهای دارند. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که اگر شما نیز جزو افراد دیابتی هستید و قصد کاشت دندان دارید، به یک کلینیک معتبر و دندانپزشک با تجربه مراجعه نمایید و پس از انجام آزمایشات و بررسیهای متعدد، تصمیم نهایی خود را در این زمینه اتخاذ کنید. خوشبختانه روشهای دیگری نیز وجود دارند که میتوانید توسط آن اقدام به ترمیم و درمان دندانهای آسیب دیده خود نمایید. روشهایی که مطمئنتر هستند و ریسک ایمپلنت و کاشت دندان را با خود به همراه ندارند.